Atenție Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK

Piele naturala sau piele ecologica? Iata diferentele:

24.09.2018
de către Daniela Lovin

În ultimul timp, încălțămintea din piele naturală a câștigat din nou teren fiind în topul preferintelor. Există trei categorii în care se împart utilizatorii de incălțăminte: cei ce preferă modele trendy în detrimentul calității, cei care preferă calitatea în detrimentul stilului, iar în cea de-a treia categorie vă regăsiți voi, dragi cliente Carmine Shoes, cele care de fiecare dată reușiți să impăcați utilul cu plăcutul. Vom afla în continuare care sunt diferențele între pielea naturală și cea ecologică, vom învăța cum să le deosebim și care sunt avantajele și dezavantajele alegerii uneia sau a celeilalte. Să incepem, așadar!

 
În primul rând să vedem de ce merită să alegem încălțămintea din piele naturală. Ei bine, pe langă faptul că este mai rezistentă, pielea naturală nu permite pătrunderea apei sau a frigului, așa că dacă nu te încumeți să alegi acest material pentru toate încălțările tale, te sfătuim să investești cu încredere măcar într-o pereche de ghete din piele, care vor deveni garantat prietenele tale cele mai bune în sezonul rece. Deși poate părea aspră sau bățoasă la început, nu iți face griji, pielea naturală se lasa și se adaptează perfect piciorului tău după câteva purtări, astfel că încălțările tale iti vor veni ca turnate. În schimb, încălțămintea din piele ecologică nu se lasă așa că dacă pantofii iți vin ficși în momentul în care îi probezi în magazin, așa vor fi și după câteva purtări. Atunci când încalți pantofi din piele, diferența se simte. Aceștia sunt mai rezistenți si te fac sa pășești cu încredere.
 
În cazul în care pielea ecologică este de proastă calitate, aceasta va permite trecerea apei și te vei trezi cu surprize. În plus, există riscul ca talpa să se dezlipească, iar dacă talpa este cusută de material, este posibil ca acesta să se taie.
 
Cum să recunoști pielea naturală? Sunt mai multe încercări pe care aceasta trebuie să le treaca. Iată câteva dintre ele:
 
1. Mirosul. Pielea naturală are un miros specific și inconfundabil. Pielea ecologică miroase de obicei a plastic sau cauciuc.
 
2. Porii. Această regulă se aplică la pielea naturală care nu are modele imprimate. Dacă porii sau cutele de pe piele sunt prea simetrice, șansele sunt mari ca materialul să nu fie de proveniență naturală.
 
3. Dacă vorbim de pielea intoarsă, la o simplă atingere vom vedea că pielea naturală este mai bățoasă și mai aspră dacă pantoful este nou și abia scos din cutie, pe când cea ecologică este moale si catifelată, semănând mai degrabă cu un material textil.
 
4. Marginile. Privește atentă marginile unei bucăți de piele naturală și vei vedea că acestea sunt mai imperfecte decât în cazul celei ecologice. În plus, vei observa de cele mai multe ori la pielea ecologică un substrat textil pe care aceasta este prinsă. 
 
Atenție! Pielea naturală dă "dependență", in sensul că odată ce ai simțit pe pielea ta confortul și încrederea absolută ca încălțămintea ta rezistentă poate urca și pe munte, nu vei mai vrea să te intorci la ghetele care te țin jumătate de sezon.
 
La Carmine Shoes găsești numai încălțăminte rezistentă, confecționată din piele naturală. Fii pe fază, pregătim noua colecție pentru sezonul toamna-iarnă și surprize pe măsură! 
 

Comment-uri

Buna ziua!Sunt adepta încălțămintei din piele,indiferent de sezon.Totuși,in ceea ce privește încălțămintea de iarna,cizmele in special,încă nu am găsit ceva care sa fie impermeabil la apa.Și am luat,atât din magazin specializat(la prețuri destul de piperate)cât și produse românești.Totuși,dacă le încalț pe ploaie dau zăpada,se uda!????????
Scrie un comentariu